Автоновини

В Україні розробили перший безпілотний ЗАЗ Lanos. Відео

Як повідомляє AUTO-Consulting, нарешті в Україні з’явився перший вітчизняний автопілотні модуль Pilotdrive, який може бути встановлений як на легкові, так і вантажні автомобілі і сільгосптехніку. Його розробкою займалася запорізька компанія «Інфоком ЛТД».

Особливість українського автопілота в тому, що його можна інтегрувати в вже існуючі на ринку автомобілі, а не розробляти під нього спеціальну платформу. Pilotdrive – це система безпілотного керування автомобілем, яку можна встановити на будь-який вид транспорту – вантажний, пасажирський, особистий автомобіль. Програмна частина повністю розроблена інженерами «Інфоком», проте апаратну частину доводиться закуповувати за кордоном (Америка, Німеччина, Китай). «На українському ринку просто немає відповідних апаратних рішень», – пояснили представники компанії.

Наявність Pilotdrive в автомобілі видають тільки встановлені камери, датчики, радари і тепловізор, які і дозволяють транспортному засобу орієнтуватися в дорозі. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, вміє орієнтуватися в умовах бездоріжжя. Датчики безпілотника мають охоплення 360?, що виключає виникнення сліпих зон. Сенсорні системи розпізнають дорожні знаки, пішоходів і навіть тварин, що вибігали на проїжджу частину. Реакція автомобіля на перешкоду моментальна, запевняють розробники – система аналізу і прийняття рішень спрацьовує за частки секунд.

Випробування автопілота Pilotdrive вже проходило на декількох автомобілях, включаючи запорізький Lanos і показало свою працездатність. Сенсорні системи автомобіля захищені від дощу і туману.

Система моніторингу Pilotdrive виводить повну інформацію про місцезнаходження, напрямку руху БНТС, пройдений шлях, швидкості на будь-якому етапі руху, реальному витраті палива, працездатності всіх систем управління «розумним автомобілем».

Щоб зробити цю інформацію доступною для пасажира (водія) автомобіля, пілотованого українським автопілотом, «Інфоком» інтегрувала в систему управління і моніторингу SCADA систему WINCC OA (платформа для створення людино-машинного інтерфейсу для візуалізації і управління процесами) від компанії Siemens. Переважно це рішення використовується для промислової автоматизації так як така реалізація по-своєму унікальна, кажуть в компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook