Авто на єврономерах Автоновини

Верховна Рада запропонувала збільшити штрафи для власників автомобілів на єврономерах

Як повідомляє «The Економіст», нардепи з комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики готують законопроект, який передбачає впровадження суворих заходів по відношенню до власників незареєстрованих транспортних засобів.

Витяги з цього документа вони нещодавно надали Об’єднанню власників авто на єврономерах. Зокрема там вказані штрафи за перевищення терміну незаконного перебування автомобіля на території України або за відсутність державної реєстрації в розмірі до 17 000 грн.

Законопроект ще знаходиться в роботі і на розгляд парламенту не подавався. Якщо цей закон приймуть в тому вигляді, в якому він існує зараз, то автомобілі, зареєстровані на закордонні фірми, зможуть перебувати в країні не більше десяти днів. А за ввезення транспортного засобу і передачу його третій особі (або авторазборку) накладатиметься штраф – 17 000 грн.

Також передбачений більш жорсткий контроль за єврономерами. Фіскальна служба і поліція зможуть користуватися базою даних прикордонників. Патрульні матимуть законне право зупиняти такі автомобілі і перевіряти законність їх перебування на території України. Мінімальний штраф, передбачений законопроектом, дорівнює 850 грн, а максимальний для приватних осіб – 17 000 грн. Якщо під санкцію потрапить юридична особа, то його можуть оштрафувати аж до 170 000 грн.

 

ДЖЕРЕЛО: auto.today

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook