Автоновини

Volvo представила свою першу електричну вантажівку

Фото: Volvo

Компанія Volvo розсекретила свою першу вантажівку з електричною силовою установкою під назвою FL Electric. У самий найближчий час машину почнуть застосовувати для збору сміття в Гетеборзі. Продажі і серійне виробництво нової моделі почнуться в Європі в наступному році.

Вантажівка важить близько 16 т. І може проїхати без підзарядки 300 км. Електродвигун розвиває крутний момент до 425 Нм. Максимальний крутний момент заднього моста 16 кНм. Двигун працює спільно з двоступеневою коробкою передач. Швидка зарядка від постійного струму займає всього 1-2 години. Також водієві доступна нічна зарядка, яка триває до 10 годин (від змінного струму).

У компанії пояснили, що ця електрична вантажівка, не викидає відпрацьовані гази в атмосферу, і може використовуватися в закритих терміналах і природоохоронних зонах. При цьому низький рівень шуму дозволяє виконувати більший обсяг перевезень у нічний час, що дозволить зменшити завантаженість доріг протягом дня.

Також Volvo і шведський утилізатор відходів Renovo вже приступили до випробувань сміттєвоза з системами автоматичного управління. Безпілотник побудований на базі вантажівки Volvo FM 330, який обладнали GPS-навігатором, системою сенсорів і оптичним далекоміром LiDAR.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook