Автоновини

Google і Honda займуться спільною розробкою безпілотника

Фото: Waymo

Waymo (проект Google) і компанія Honda незабаром повинні почати спільну розробку безпілотного автомобіля для кур’єрських служб. Про це агентству Bloomberg розповів глава Waymo Джон Крафчік.

За словами топ-менеджера, офіційно про співпрацю американської та японської компаній має бути оголошено найближчим часом. Партнери мають намір розробити новий автономний автомобіль «з нуля», а не створити його на базі вже існуючої моделі, як у випадку спільних проектів Waymo з Fiat Chrysler Automobiles (FCA) і альянсом Jaguar Land Rover (JLR).

За попередніми даними, це буде автомобіль за своїми габаритами трохи менше пікапа. Ймовірно, у безпілотника будуть відсутні зовнішні органи управління, в тому числі, кермо і педалі.

Раніше подібний транспортний засіб представив американський стартап Nuro, заснований колишніми інженерами Google. Безпілотник, який отримав назву R1, являє собою величезний контейнер на колесах. Він покликаний працювати в компаніях з доставки товарів, що перевозяться в спеціальних відсіках. Салон здатний вмістити до 20 стандартних продуктових пакетів.

На початку нинішнього року компанія Toyota представила прототип безпілотного автомобіля e-Pallette, покликаний дати уявлення про мобільний сервісі доставки майбутнього. Як очікується, Toyota e-Palette буде пропонуватися з різними кузовами завдовжки від чотирьох до семи метрів. Розміри дозволять обладнати автомобіль під кожен конкретний вид бізнесу. Наприклад, Uber зможе зробити пасажирську машину для системи райдшерінга, а Pizza Hut створити мобільну точку для продажу піци.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook