Автоновини

Екс-інженери Google розробили власний безпілотник

Фото: Nuro

Колишні інженери Google, які брали участь в програмі розробки систем автоматичного управління, створили власний безпілотний автомобіль. Про це повідомляється на сайті американського стартапу, який отримав назву Nuro, повідомляє Auto-motive.

Компанію Nuro заснували Дейв Фергюсон і Джіаджун Зю, які раніше були провідними інженерами в фірмі Waymo (проект Google, що займається роботами в області систем автономного управління). У стартап також увійшли колишні співробітники Uber, Tesla, Apple і General Motors.

На відміну від багатьох компаній, які застосовують безпілотні технології на вже існуючих моделях, Nuro створила власний автономний автомобіль повністю «з нуля». Безпілотник, який отримав назву R1, являє собою величезний контейнер на колесах. Він покликаний працювати в компаніях з доставки товарів, що перевозяться в спеціальних відсіках. Салон здатний вмістити до 20 стандартних продуктових пакетів.

У Nuro R1 повністю відсутні зовнішні органи управління, в тому числі, рульове колесо і педалі. За орієнтування в просторі відповідає оптичний дальнеомір LIDAR, відеокамери і радари, встановлені в спеціальному модулі на даху автомобіля.

Клієнти отримують доступ до своїх товарів за допомогою спеціального мобільного додатку, через яке їм надсилається код, що дозволяє відкрити машину і забрати покупки. Програма також дозволяє відстежувати місце розташування апарата – як, наприклад, в додатках сервісів Lyft і Uber.

На даний момент над проектами безпілотних машин для служби доставки працює кілька компаній. Так, на початку січня Toyota привезла на виставку CES концепт-кар e-palette, покликаний дати уявлення про мобільний сервісі майбутнього. Як очікується, Toyota e-palette буде пропонуватися з різними кузовами завдовжки від чотирьох до семи метрів. Розміри дозволять обладнати автомобіль під кожен конкретний вид бізнесу. Наприклад, Uber зможе зробити пасажирську машину для системи райдшерінгу, а Pizza Hut створити мобільну точку для продажу піци.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook