Автоновини Женева-2018

Найтехнологічніший: кілька фактів про оновлений Ford Edge

Фото: Motor1

Оновлений Ford Edge став самим технологічно просунутим SUV в історії. Саме таку заяву боси компанії зробили в січні в Детройті, де вперше показали оновлений автомобіль. А в Женеву привезли європейську версію, яка, як виявилося, не надто сильно відрізняється від американської. Так і повинно було бути: кілька років тому Ford взяв курс на уніфікацію модельного ряду по всьому світу, і твердо слідує цьому правилу.

Зовні оновлений кросовер відрізняється більш широкою решіткою радіатора, індивідуальними елементами оздоблення для кожного з виконань, світлодіодними фарами і задніми ліхтарями, а також іншим капотом, з яким машина виглядає більш приземкувато і грунтовно. Всі інші нововведення можна знайти в списку обладнання, який став помітно ширшим.

У салоні з’явилася модернізована центральна консоль з круглим селектором вибору режимів трансмісії, які прийшли на зміну колишньому важелю – це дозволило вивільнити місце під майданчик бездротової зарядки для телефону. Замість приладів – графічний дисплей з об’ємною графікою і можливість змінювати колірні теми, а також налаштування відображення спідометра, тахометра і бортового комп’ютера.

У центрі консолі – система SYNC 3 з 8-дюймовим екраном, набором мобільних інтерфейсів, бездротовою зарядкою і аудіосистемою Bang & Olufsen потужністю 1000 Ватт. Особлива гордість конструкторів – 10-канальний звуковий процесор, здатний налаштовувати індивідуальні характеристики кожного з динаміків. Серед опцій – панорамне скло майже у весь дах, вентиляція передніх сидінь, обігрів задніх і рульового колеса.

Базовим для американського ринку став модернізований дволітровий турбомотор, потужність якого зросла до 250 кінських сил. Двигун працює спільно з восьмиступінчастим «автоматом». А роль топ-версії у американців виконує модифікація з мотором V6 2,7 збільшеною до 335 к.с. потужності. У європейську лінійку увійшли два дволітрових дизеля потужністю 150 або 190 к.с., причому більш потужний варіант можна замовити з 6-ступінчастою механічною коробкою крім 8-діапазонного «автомата», а початковий – в недорогому передньоприводном виконанні.

Але головна відмінність європейської версії Edge – ще один потужний дизель. Дволітровий мотор серії Ecoblue з подвійним наддувом розвиває 238 к.с. і стикується з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Цікаво, що цей двигун буде ставиться і на топові версії ST-Line з обов’язковим повним приводом, спортивними налаштуваннями підвіски, підрульовими пелюстками перемикання передач, 20-дюймовими колесами і хромованими патрубками випуску. А ще у версії ST-Line рульове управління із змінним передавальним відношенням.

Оновлений Edge оснащується системою попередження зіткнень, активним рульовим керуванням, а також розумним круїз-контролем, здатним самостійно вести машину в пробках і тримати її в центрі смуги. Є адаптивне світло, система контролю «мертвих» зон, розумний обмежувач швидкості, система контролю пішоходів і зчитування дорожніх знаків. Кросовер вміє самостійно паркуватися різними способами, виїжджати з місця стоянки і контролюватися обстановку навколо машини.

Але найцікавішою стане система Evasive Steering Assist – асистент аварійного об’їзду перешкоди, який допоможе водієві правильно обертати рульове колесо і при необхідності зробити екстрений маневр. Система працює як на міських, так і на трасових швидкостях, орієнтуючись на показання радарів і камер.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook