Автоновини

Ілон Маск показав підземний електробус

Фото: Twitter / Elonmusk

Глава Tesla Ілон Маск анонсував розробку нового безпілотного електробуса. Відеоролик, на якому показано транспортний засіб, американець виклав у своєму Twitter. Електробус буде пересуватися по спеціальним тунелях під містами.

Над проектом на даний момент працює компанія The Boring Company, яка також належить Маску. Очікується, що електробус зможе розвивати швидкість понад 200 км на годину. Їздити беспілотник буде по спеціальних магнітних рейках. За словами Маска, в рамках проекту планується створення тисячі маленьких станцій розміром приблизно з одне паркувальне місце. На першому етапі електробус зможе перевозити тільки пасажирів і велосипедистів.

Що стосується автомобілів, то для їх транспортування Ілон Маск планує використовувати спеціальні платформи. Спускати машини в тунель будуть спеціальні ліфти.

В кінці червня минулого року стало відомо, що The Boring Company розпочала будівництво першого відрізка швидкісного тунелю під Лос-Анджелесом за допомогою спеціальної бурильної машини під назвою Godot.

У перспективі нову мережу тунелів планують об’єднати з вакуумною системою надшвидкісних пасажирських поїздів Hyperloop, які, теоретично, зможуть переміщатися зі швидкістю до 1200 км на годину. На реалізацію проекту буде потрібно не менше 6 млрд доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook