Автоновини

«Богдан» за два роки отримав 26 мільйонів на тендерах для АТО

Фото: Great Wall Wingle 5

Протягом 2016-2017 років офіційний дистриб’ютор китайської продукції Great Wall «Богдан-Індустрія» підписала тендерні контракти на 26,1 мільйона гривень для поставки техніки в зону АТО. Про це повідомляє Економічна правда.

При відсутності конкурентів протягом серпня-вересня минулого року ТОВ «Богдан Індустрія» отримало два контракти від Національної гвардії. Перший контракт на 2,78 млн гривень за поставки 6-й позашляховиків Great Wall Haval H3. Другий контракт на 9,32 млн гривень за поставку 15 вантажних автомобілів, модель яких не зазначено.

У 2016 році фірма отримала ще три контракти від Нацгвардії: контракт на 8 млн гривень за поставки 14 пікапів Great Wall Wingle 5, контракт на 2,5 млн гривень за поставки 5-й позашляховиків Great Wall Haval H3 і контракт на 2,9 млн гривень за шість авто, модель яких не зазначено.

Всі три угоди підписані без конкурсу після так званої переговорної процедури, яку провели в короткі терміни через АТО.
Ще один контракт на постачання двигунів на 640 тис гривень «Богдан» отримав від державної компанії «Артем» з концерну «Укроборонпром». ТОВ «Богдан Індустрія» входить в корпорацію «Богдан Моторс». Бенефіціаром корпорації «Богдан Моторс» є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс.

Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко. Як відомо, Міністерство оборони замовило у «Богдан Моторс» 200 санітарних автомобілів. У квітні 2017 року військовим було передано першу партію техніки.

Згодом стало відомо, що з 50 доставлених на фронт автомобілів «Богдан-2251» 25 довелося ремонтувати або повертати на завод.
У Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів «Богдан 2251» буде можливим тільки після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Пізніше в корпорації «Богдан» запевнили, що про відмову Міноборони від закупівель не йде.  Зате Міноборони засекретив угоди про постачання автомобілів «Богдан 2251».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook