Автоновини

Відео: перший електричний Jaguar воював з Tesla Model X

Компанія Jaguar опублікувала відео, в якому перший серійний електрокар британської марки – I-Pace – змагається в розгоні з кросовером Tesla Model X. Ролик размеcтілі на офіційному YouTube-каналі автовиробника.

Електромобілем Jaguar I-Pace керував пілот команди Формули Е Panasonic Jaguar Racing Мітч Еванс, а за кермом «Тесли» сидів бразилець Тоні Канаан, який в 2013 році переміг в гонці «500 миль Індіанаполіса». Автомобілі змагалися в розгоні з місця до 96 км / год і подальшого гальмування.

У першому заїзді «Ягуарові» протистояв базовий Model X з 329-потужним електромотором. При досягненні швидкісного кордону в 96 км / год британський електрокар виявився на цілий кузов попереду американського кросовера. У другому заїзді I-Pace змагався з топовою модифікацією Model X 100D – з двома блоки живлення, що видають в сумі 775 сил. У цій гонці британський електрокар випередив «Теслу» на половину власної довжини.

Серійний Jaguar I-Pace був представлений у четвер, 1 березня. Електричний кросовер отримав комплект літій-іонних батарей ємністю 90 кВт * год, які дозволяють проїхати на одній зарядці до 480 км.

При цьому новинка підтримує систему швидкої підзарядки, коли акумулятори можна поповнити з 0 до 80% за 40 хвилин. Від стандартної розетки кросовер заряджається за 10 годин. В Jaguar пообіцяли, що I-Pace буде нормально функціонувати при високих негативних температурах. У нового кросовера два електродвигуни (по 200 к.с.) на кожній осі. З місця до 100 км / год Jaguar I-Pace розганяється за 4,8 с, а максимальна швидкість примусово обмежена на 200 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook