Авто на єврономерах Автоновини

Стало відомо, коли вирішиться доля «єврономерів»

Як повідомляє ТСН.ua, керівник ГО “Авто Євро Сила” Олег Ярошевич розповів що українські законотворці вирішили піти шляхом Молдови, яка мала схожу проблему з розмитненням імпортних автомобілів.

“Законопроект, який розробляється, є аналогом молдавського закону, який було введено, щоб зняти таку ж саму проблематику декілька років тому. Молдавський шлях обрали, бо він більше адаптований під радянський устрій законодавства. А ми ще не відійшли далеко від радянського”, – зауважив Ярошевич. Він додав, що активісти мають отримати попередній текст законопроекту у період з 5-го до 9 березня, щоб провести громадські слухання, вивчити документ та за необхідності внести свої корективи і побажання.

“Ми розуміємо, що процентні ставки, які вони зараз виставляють, не є практичні. Свої побажання ми будемо вносити, щоб це були якісь розділені усереднені цифри. Наприклад, щоб це були дві цифри: 500 євро плата за розмитнення авто з об’ємом двигуна до 2,5 л і 1000 євро за авто з об’ємом двигуна до 3,5 л. Це зняло б питання і з корупційними схемами”, – наголосив Ярошевич.

При цьому хочеться нагадати, що пані Южаніна обіцяла законопроект ще в вересні 2017 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook