Автоновини Військова техніка

Експерт про армійські «швидкі» «Богдани»: Це легке китайське шасі, непридатне для наших доріг

Що стосується «Богданів», то це легке китайське шасі, яке непридатне для наших доріг. А якщо врахувати й те, що це зона бойових дій, то я так думаю, що їм там зовсім немає що робити. Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» , на телеканалі ZIK заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Володимир Хижий.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів «Богдан 2251» буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин. Адже з 50 доставлених на фронт автомобілів «Богдан-2251» 25 довелося ремонтувати або повертати на завод. За держзамовленням Міноборони було передано 100 автомобілів, наразі ЗСУ прийняли половину.

Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Володимир Хижий розповів, що коли перебував на посаді, під автомобілі «швидкої» для потреб армії було переобладнано броньовані автомобілі «Спартани».

«Було складно, але ми тоді із цим завданням впоралися. А що стосується «Богданів», то це легке китайське шасі, яке непридатне для наших доріг. А якщо ще й врахувати те, що це зона бойових дій, то, я так думаю, їм там зовсім немає що робити», – заявив Володимир Хижий.

Експерт пояснює, що перш ніж налагоджувати виробництво санітарних автомобілів для потреб ЗСУ, потрібно визначити ланки евакуації.

«Тобто, те, що має проходимість, це одна група. Те, що далі перевозить, зокрема, по ґрунтових дорогах, це інша група. А третя група, от можливо і прийде черга «Богданів», коли на Донбасі знайдуть асфальтоване покриття», – зауважив Володимир Хижий.

Як відомо, бенефіціаром корпорації «Богдан Моторс» є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером в корпорації був Президент Петро Порошенко.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook