Автоновини Женева-2018

Morgan анонсував прем’єру нового ретрокара

Фото: Morgan Motor Company

Британська компанія Morgan випустила перші тизерні відеоролики спеціальної версії спорткара Plus 8, виконаного в ретро стилі. Офіційна прем’єра автомобіля відбудеться на автосалоні в Женеві. Всього буде випущено 50 екземплярів новинки, яка була створена на честь п’ятдесятиріччя моделі Plus 8.

Автомобіль отримає 4,0-літровий бензиновий мотор BMW. У компанії заявили, що спецверсія Plus 8 стане останньою їх машиною з таким двигуном. До 100 км / год новинка буде розганятися за 4,5 секунди. Максимальна швидкість – 250 км на годину.

Завдяки алюмінієвої архітектурі маса спорткара складе всього 1100 кілограмів. Оригінальний Plus 8 був представлений в 1968 році. Виробництво моделі було припинено тільки в 2003 році. А це час було зібрано 6000 таких автомобілів. Вже в 2012 компанія прийняла рішення відродити свою найпопулярнішу модель.

Раніше стало відомо, що англійська компанія Morgan Motor Company збирається зайнятися розробкою гібридів. Як говориться в повідомленні компанії, в проект планується інвестувати 8,5 мільйонів євро. Нова гібридна трансмісія буде створюватися за участю компаній Delta Motorsport і Potenza Technology. Також фінансову допомогу проекту надасть уряд Великобританії.

Перший гібридний автомобіль від Morgan повинен з’явитися в 2019 році, а до кінця десятиліть всі автомобілі бренду будуть використовувати таку трансмісію. У компанії вважають, що впровадження таких технологій допоможе збільшити число клієнтів, а також створить додаткові робочі місця на заводі в місті Малверн.

Morgan Motor Company – великий британський бренд, який зумів зберегти свою незалежність. На офіційному сайті, компанія називає себе «останнім приватним автовиробником» в країні. Всі машини фірма збирає вручну, річний тираж не перевищує тисячі примірників.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook