Автоновини

Відроджений Lister анонсував 1000-потужний гіперкар

Фото: Listerlawrence

Відроджена компанія Lister анонсувала розробку 1000-потужного гіперкара, який повинен стати ідеологічним наступником моделі Storm. Тизер новинки опублікував у своєму твіттері глава британської марки Лоуренс Уіттакер.

Вперше керівництво компанії Lister Motor заговорило про можливість створення гіперкара, який зможе скласти конкуренцію автомобілям Pagani, McLaren і Koenigsegg, в 2014 році. За попередніми даними, Storm II отримав 7,8-літровий двигун V12 компанії Jaguar потужністю близько 1000 кінських сил. Гіперкар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год менш ніж за три секунди, а його максимальна швидкість перевищить 400 км на годину.

Вартість автомобіля складе близько двох мільйонів фунтів стерлінгів (2,78 млн доларів). Британці планують збирати по шість машин в рік. У Lister Storm II буде як гоночна, так і дорожня модифікація.

Оригінальний Lister, побудований на базі Jaguar XJR-9, випускався в 1993-1994 роках. Суперкар оснащувався семилітровим 12-циліндровим двигуном Jaguar, що розвиває 554 к.с. і 790 Нм крутного моменту. Це був самий об’ємний агрегат, який встановлювався на серійні легкові автомобілі з часів Другої світової війни. Купе здатне набирати “сотню” за 4,1 секунди, а його максимальна швидкість дорівнює 335 км на годину.

Свого часу Lister Storm вважався найшвидшим дорожнім автомобілем з чотирма посадочними місцями. Гоночні варіанти брали участь в різних гонках на витривалість аж до середини 2000-х років.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook