Автоновини

Вже завтра ціни на німецькі дизельні автомобілі можуть істотно обвалитися

У четвер, 22 лютого, Федеральний адміністративний суд Німеччини ухвалить рішення про те, чи мали чи ні право німецькі міста самостійно забороняти використання автомобілів з дизельними двигунами. Це може бути доленосне рішення для всієї Європи, повідомляє Autonews.

Після того, як кілька років тому розгорівся «Дізельгейт» автовиробників, скандал навколо автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами, які фальсифікували рівень викидів шкідливих речовин, екологічна група DUH подала в суд Штутгарта і Дюссельдорфа заяви з вимогою заборони дизельних машин.

В результаті в Штутгарті і Дюссельдорфі адміністративні суди прийняли рішення з 1 січня 2018 року заборонити в’їзд в них автомобілів з дизельними двигунами. Після цього відразу ще кілька десятків німецьких міст прийняли відповідне рішення. Правда, воно поки ще не вступило в силу, так як його оскаржили в Федеральному адміністративному суді Німеччини. Він повинен винести своє рішення у цій справі 22 лютого.

Якщо апеляцію автовиробників відхилять, то це призведе до різкого падіння попиту на автомобілі з дизельними двигунами не тільки в Німеччині, але і у всій Європі. Вже зараз спостерігається сильне падіння попиту на такі машини.

В інших країнах Європи йдуть такі ж процеси. Так, наприклад, в Копенгагені хочуть з 2019 року повністю заборонити в’їзд дизельних автомобілів. Париж, Мадрид і Афіни планують подібну заборону з 2025 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook