Автоновини

Volkswagen привезе в Женеву розкішний п’ятиметровий електрокар

Фото: Volkswagen

Volkswagen опублікував перші тизери прототипу нового розкішного електрокара з «зеленого» сімейства I.D. Публічна прем’єра концепт-кара, який отримав назву I.D. Vizzion, відбудеться на початку березня на Женевському автосалоні, повідомляє Auto-motive.

Габаритна довжина електрокара, покликаного продемонструвати дизайнерський напрямок майбутніх автомобілів німецького концерну, склала 5,11 метра. У новинці застосують технологію «цифровий водій» – комплекси систем автономного управління, які зможуть самостійно прокладати маршрут і вести автомобіль в потоці.

Контроль ряду функцій машини здійснюється через так званого «віртуального помічника», з яким водій «спілкується» за допомогою голосових команд і жестів.

Volkswagen I.D. Vizzion оснащується електричним агрегатом, що видає 225 кВт (306 кінських сил). Максимальна швидкість автомобіля складе 180 км на годину. Комплект літій-іонних акумуляторів дозволить проїхати без підзарядки до 665 кілометрів.

Серійний випуск електрокарів Volkswagen нового покоління стартує в 2020 році. Першим представником сімейства I.D. стане компактна модель, а слідом за нею з’явиться кросовер, мінівен і флагманський седан. До 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook