Автоновини

Найменший кросовер Volvo отримав трьохциліндровий мотор

Фото: Volvo

Компактний кросовер Volvo XC40 став першим автомобілем шведської марки, який отримав трьохциліндровий двигун. Про це повідомляє прес-служба автовиробника.

Новий 1,5-літровий агрегат власної розробки створений на базі сімейства чотирициліндрових двигунів Drive E. Мотор здатний працювати як в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач, так і з восьмідіапазонною автоматичною трансмісією.

Віддача агрегату поки не уточнюється. При цьому в компанії відзначили, що в подальшому цей агрегат також стане частиною гібридної силової установки. Крім того, у моделі з’явиться повністю електрична модифікація.

Volvo XC40 був представлений у вересні минулого року на спеціальному заході в Мілані, а його випуск налагодили в бельгійському Генті. Українські продажі кросовера почнуться в травні.

Відразу після запуску позашляховик буде доступний з 190-потужним дизелем об’ємом два літри, а також з 247-потужним бензиновим мотором аналогічного обсягу. Ціни і комплектації новинки назвуть ближче до старту продажів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook