Автоновини

Lexus очолив рейтинг найнадійніших машин

Фото: Lexus

Агентство J. D. Power and Associates склало рейтинг найнадійніших автомобілів в США. Відповідне дослідження компанія проводить вже в 29-й раз. При складанні списку експерти провели опитування серед власників автомобілів 2015 випуску, повідомляє Auto-motive.

Водіїв просили назвати основні проблеми, які виникали з їх транспортними засобами протягом останніх 12 місяців. Для цього їх попросили відповісти на 233 питання (розділені на 8 основних категорій). Ступінь надійності визначався кількістю несправностей на 100 автомобілів марки.

Перше місце в рейтингу надійності зайняли автомобілі Lexus (99 несправностей на 100 машин бренду). На другому місці – Porsche (100 проблем), а замкнув першу трійку Buick (116 несправностей). Далі йдуть Infinity (120) і Kia (122).

Автовиробником з самими ненадійними машинами назвали компанію Chrysler – 211 дефектів на 100 автомобілів. Крім того, в самому низу списку опинилися марки Land Rover і Fiat з показниками 204 і 192 поломки відповідно.

Що стосується рейтингу надійності моделей, то відразу три автомобілі Lexus зайняли перші місця в своїх категоріях. У список кращих потрапили CT, ES і GT. Також в різних категоріях рейтингу перші місця дісталися Kia Rio, Toyota Prius, Chevrolet Malibu, Dodge Challenger і Buick LaCrosse.

Як відзначили експерти J. D. Power and Associates, у автомобілів як і раніше зберігаються проблеми з непрацюючою функцією підключення мобільного телефону через Bluetooth. Також частина опитаних водіїв поскаржилися на неналежну роботу аудіосистеми, навігації, клімат-контролю та інформаційно-розважальної системи.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook