Автоновини Женева-2018

Mercedes-Benz анонсував прем’єру серійного електрокара

Фото: Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz представить на автосалоні в Женеві в березні свій новий серійний електрокар. Продаватися автомобіль буде під брендом EQ. За даними InsideEVs, мова йде про перший серійний електричний кросовер EQ C. Продажі новинки повинні початися в наступному році.

Одним з конкурентів машини стане Tesla Model X. Випуск моделі налагодять на підприємстві в американському штаті Алабама, на модернізацію якого витратять близько одного мільярда доларів. На даний момент на заводі збираються моделі GLE, GLE Coupe, і GLS.

За неофіційними даними, запас ходу в автомобіля складе 500 кілометрів. Серійний автомобіль розроблять на архітектурі EVA з використанням високоміцної сталі та алюмінію, спеціально розробленої для електричних машин. В кросовері використовують нову систему проводки, яка дозволить перекидати на передню або задню вісь до 100% крутного моменту в разі потреби.

За попередніми даними, в нове електричне сімейство німецької марки увійде два седана, два кросовера, а також хетчбек, який зможе скласти конкуренцію BMW i3. Прототип останнього був представлений у вересні на Франкфуртському автосалоні.

Прототип електричного кросовера Mercedes-Benz був представлений у вересні 2016 року на Паризькому автосалоні. Концепт-кар Generation EQ був укомплектований двома електромоторами сумарною потужністю 300 кВт (408 к.с.), які розташувалися на передній і задній осі. Кросовер здатний прискорюватися з місця до 100 км / год менш ніж за п’ять секунд. Завдяки комплекту літій-іонних акумуляторів ємністю 70 кВт-год електрокар може проїхати без підзарядки до 500 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook