Автоновини

Kia представила новий Ceed

Фото: Kia

Компанія Kia представила новий хетчбек cee’d, який після зміни покоління буде називатися Ceed. Публічний дебют новинки відбудеться на початку березня в рамках Женевського автосалону, повідомляє Auto-motive.

Kia Ceed розроблявся в європейському дизайн-центрі південнокорейської марки у Франкфурті-на-Майні, де також створювалася зовнішність найшвидшої моделі в історії Kia – фастбека Stinger. Відмінними рисами хетчбека стали фари головного світла з чотирма LED-елементами денних ходових вогнів, а також фірмова решітка радіатора «Ніс тигра».

В основу Kia Ceed лягла нова архітектура K2 з повністю незалежною підвіскою, яка дозволила забезпечити більш низький центр тяжіння. Автомобіль став на 23 мм коротше попередника, але при цьому отримав більш просторий салон. Об’єм багажного відділення збільшився на 15 літрів – до 395 літрів.

Що стосується салону, то там більш товсте кермо, інша передня панель і центральна консоль, повернена до водія, а також обробка більш якісними матеріалами. Стандартне оснащення включило датчик світла і систему безключового доступу в салон.

Список додаткового устаткування включає мультимедійний комплекс з восьмидюймовим сенсорним дисплеєм, аудіосистему JBL і точку доступу Wi-Fi. До переліку електронних допоміжних систем увійшли функції, відповідні автопілоту другого рівня, в тому числі, система утримання автомобіля в смузі руху і активний круїз-контроль.

Kia Ceed буде доступний з бензиновими і дизельними двигунами. Так, хетчбек запропонують з модернізованим агрегатом робочим об’ємом один літр потужністю 120 к.с., а також з 1,4-літровим 100-потужним атмосферником. Крім того, лінійку двигунів поповнив новий турбомотор об’ємом 1,4 літра, що видає 140 сил. Дизельна гамма представлена ??1,6-літровими двигуном потужністю 115 і 136 сил. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або семідіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

Водій зможе вибрати з двох режимів їзди – Normal і Sport. В останньому випадку електроніка застосує настройки, що змінюють відгук на натиснення акселератора і роблять рульове управління «гострішим». Нарешті, буде доступний опціональний пакет Eco з активними елементами в радіаторній решітці, що поліпшують аеродинамічні показники, а також з більш низьким дорожнім просвітом і покришками Michelin зі зменшеним опором коченню.

Раніше в Kia заявили, що в Женеві разом з хетчбеком дебютує ще один варіант кузова. Ймовірно, мова йде про універсал. Як очікується, в подальшому список модифікацій поповнить автомобіль з кузовом Shooting Brake, а також вседорожній варіант.

Європейські продажі нового Kia Ceed стартують у другій половині нинішнього року. Про запуск моделі на українському ринку буде оголошено пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook