Автоновини

Новий Citroen Berlingo зробили схожим на кросовер

Фото: PSA Peugeot Citroen

Компанія Citroen представила фургон Berlingo третього покоління, публічна прем’єра якого відбудеться в березні на Женевському автосалоні. Модель вперше отримала версія з подовженою колісною базою, а також зовнішність у стилі кросоверів французької марки, повідомляє Auto-motive.

В основу новинки лягла модернізована модульна платформа EMP2 альянсу PSA, завдяки якій Berlingo обзавівся більш коротким і високим переднім звісом. Крім того, комерційний автомобіль отримав вдосконалений електронний підсилювач рульового управління, що поліпшило його маневреність і знизило радіус розвороту. Аналогічне шасі ляже в основу нових Peugeot Partner і Opel Combo.

Що стосується зовнішнього вигляду «Берлінго», то після зміни покоління передня частина кузова моделі стала нагадувати позашляховики Citroen, в тому числі, C4 Cactus і компактний C3 AirCross. Він також отримав фірмові елементи AirBumps, покликані захистити боковини кузова при незначних аваріях.

Citroen Berlingo буде доступний в двох версіях – стандартної M і подовженої XL. Габаритна довжина першої склала 4400 мм, тоді як другий варіант вийшов на 350 мм довший (колісна база збільшена на 190 мм – 2970 міліметрів). Обидві модифікації мають семимісний салон зі знімними сидіннями. В конфігурації з п’ятьма пасажирськими місцями обсяг багажного відділення автомобіля зі стандартною колісною базою збільшився на 100 літрів в порівнянні з Berlingo другого покоління – до 775 літрів. У свою чергу, XL-версія здатна вмістити 1050 літрів вантажу.

Лінійка двигунів включила два 1,2-літрових бензинових агрегати потужністю 110 і 130 к.с., а також чотири дизеля робочим об’ємом 1,5 літра, які видають від 75 до 130 сил. Обидва топових 130-потужних агрегату здатні працювати в парі з новою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Європейські продажі Citroen Berlingo третього покоління стартують у другій половині нинішнього року. Ціни на новинку поки не називаються. У Україні модель поточного покоління обійдеться мінімум в 446 900 гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook