Автоновини

Geely почне виробництво електровантажівок

Фото: Geely

Китайська компанія Geely планує зайнятися виробництвом вантажних автомобілів з електромоторами. Відповідну угоду бренд уклав з VIA Motors International (США). Як повідомляє прес-служба китайської компанії, вантажівки будуть продаватися на ринках Китаю, Північної і Латинської Америки.

Очікується, що новинка стане доступна для покупки вже в наступному році. Одним з конкурентів вантажного електрокара може стати екологічно чиста фура Tesla Semi, виробництво якої також почнеться в наступному році. Також аналогічний тягач збирається побудувати Volvo.

Очікується, що першим в серію Geely відправить автомобіль середньої вантажопідйомності зі збільшеним запасом ходу. Машина буде використовувати програмне забезпечення VIA Motors.

«Ключовим фактором при виборі партнера для Geely стали передові технології VIA Motors, розроблені спеціально для задоволення вимог до продуктивності комерційних автомобілів», – пояснили в Geely.

Також в планах Geely розробка своєї безпілотної системи управління автомобілем. На даний момент роботи над такою технологією вже розпочато. Перші випробування тестових зразків стартують незабаром. Про точні терміни реалізації цього проекту поки невідомо. За попередніми даними, система може отримати назву GPilot і дебютувати на серійних машинах в 2024 році. На першому етапі тестовані зразки машини будуть оснащені алюмінієвою конструкцією, на якій закріплені спеціальні пристрої, що нагадують оптичні далекоміри Lidar.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook