Автоновини

Крах ЗАЗу: Васадзе зробив відверту заяву

Цього року Запорізький автомобільний завод, можливо, не випустить жодного автомобіля. Про це заявив власник корпорації УкрАВТО Таріел Васадзе в інтерв’ю LIGA.net.

«Не виключаю, що ні випустимо жодного. Я бачу, що в країні ситуація не змінюється. Навпаки, посилюється. Ускладнюється узбецькими автомобілями, які поставляються до нас з порушенням правил СОТ, посилюється автомобілями на єврономерах, які ввозяться без сплати податків», – заявив він.

«Людей загнали в цей глухий кут. І люди, звичайно, в цьому не винні. Тому що при курсі 28 грн за долар придбати новий бюджетний автомобіль вартістю $ 7000-10 000 практично неможливо. Частина активного електорату стала шукати сірі та інші канали придбання дешевих автомобілів», – каже Васадзе.

Від також зазначив, що в питанні автомобілів на єврономерах позиція уряду чисто популістська – з огляду на побоювання прийняти непопулярні рішення і втратити частину електорату на майбутніх виборах.

«У держави повинен бути єдиний підхід до всіх. Або звільнити всіх від податків і зборів – і автомобілі з єврономерами, і нові імпортні автомобілі, і авто вітчизняного виробництва, – або створити умови, коли всі будуть платити в рівній мірі. Так, в ціні автомобіля Sens (190 000 грн) – 32% податків. Сьогодні виходить, що хтось повинен платити ці податки, а хтось не ні», – уклав він.

Нагадаємо, в 2017 році ЗАЗ виробив 1700 автомобілів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook