Автоновини

Porsche подвоїть інвестиції в розробку електрокарів

Фото: Porsche

Керівництво компанії Porsche ухвалило рішення подвоїти суму, яку до 2022 року вкладуть в розробку електричних і гібридних моделей – з трьох до шести мільярдів євро. Про це повідомляє прес-служба німецької марки.

«Ми подвоюємо витрати на системи електроприводу приблизно з трьох мільярдів до більш ніж шести мільярдів євро», – заявив Олівер Блуме, голова правління Porsche AG. «Поряд з подальшим вдосконаленням наших моделей з двигунами внутрішнього згоряння цим рішенням ми визначаємо наш курс на майбутнє».

Так, 1 млрд євро буде кинуте на створення електричних і гібридних версій нинішніх моделей, а також не розробку відповідних технологій, в тому числі систем підзарядки і необхідної інфраструктури.

Ще «кілька сотень мільйонів» євро піде на модернізацію виробничих майданчиків, де будуть випускатися «зелені» автомобілі. На даний момент німці модернізують підприємство в Цуффенхаузене, де в наступному році почнеться випуск серійної версії електрокара Mission E.

Перший товарний автомобіль в історії Porsche отримає кілька модифікацій, на розробку яких витратять не менше півмільярда євро. Прототип моделі, показаний в 2016 році, укомплектований двома електричними моторами, розташованими на передній і задній осях. В сумі агрегати розвивають більше 600 кінських сил, завдяки чому Porsche Mission E здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди.

Раніше повідомлялося, що cерійний автомобіль буде доступний мінімум в трьох виконаннях. Базова, «середня» і топова версії будуть доступні з 402, 536- і 670-потужними агрегатами відповідно. Передній двигун в будь-якому випадку буде розвивати 215 к.с., тоді як віддача заднього залежно від версії складе 322, або 429 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook