Автоновини

Екзоскелети стали частиною оснащення працівників заводу Ford

Фото: Ford

Компанія Ford зробила костюми-екзоскелети частиною оснащення працівників складальної лінії на заводі в іспанській Валенсії. На цьому підприємстві ведеться складання автомобілів Galaxy, Kuga, Mondeo, S-MAX і Transit Connect. Як повідомляє прес-служба американського бренду, високотехнологічні пристрої дозволяють з легкістю піднімати важкі предмети і маніпулювати ними.

На даний момент на заводі використовуються дев’ять екзоскелетів. Пристрої виготовлені з легкого титану і вуглецевого волокна. Вони допомагають працівникам конвеєра піднімати, переміщати або переносити що-небудь вагою більше трьох кілограмів, коли робота вимагає виконувати ці операції в незручній позі.

«Костюми забезпечують захист і підтримку, знижуючи втому і можливість отримання травм завдяки зменшенню навантаження і напруги від повторюваних рухів, які з плином часу можуть завдати шкоди організму», – пояснили в компанії.

Навесні минулого року стало відомо, що компанія Ford почала використання технології віртуальної реальності для проектування своїх автомобілів. Як повідомляє прес-служба американського бренду, в дизайн-центрі, розташованому в Кельні, є спеціально обладнана студія, в якій інженери-проектувальники можуть повноцінно оцінити автомобіль без наявності фізичного прототипу. Для цього робітникам видають спеціальні 3D-окулярами для того, що б оптимізувати логістичні процеси. Система, яка носить назву Pick by vision, в режимі реального часу вказує необхідні деталі на складі для комплектації конкретного автомобіля.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook