Автоновини

Airbus вперше випробував безпілотний літаючий автомобіль

Фото: Vahana project

Європейська аерокосмічна компанія Airbus приступила до перших випробувань нового виду транспорту – безпілотного літаючого автомобіля, повідомляє The Verge.

На даний момент прототип транспортного засобу відомий під назвою Vahana project. Одномісний апарат має поворотні гвинти, які забезпечують можливість вертикального зльоту і посадки. Завдяки цьому машина буде здатна забрати пасажира навіть у важкодоступних місцях міста. Використовувати новий вид транспорту планують в якості таксі.

В ході випробувань літаючий автомобіль зміг піднятися на висоту 5 м і після чого опуститися на землю. Всього політ машини тривав 53 секунди. Тести проходили в випробувальному центрі в місті Пендлтон, штат Орегон. Готова до постійного застосування серійна версія з’явиться до 2020 року.

Для виклику безпілотного літаючого таксі буде розроблено спеціальний додаток. Після приземлення система проведе перевірку безпеки транспортного засобу. Після цього машина прокладе маршрут з урахуванням ситуації в небі. У компанії вважають, що нове таксі допоможе вирішити проблему пробок в мегаполісах.

Ще один проект Airbus носить назву CityAirbus. Повністю автономне транспортний засіб оснастять великими пропелерами, які будуть працювати від електродвигунів. На відміну від Vahana, CityAirbus буде здатний перевозити групу пасажирів.

На даний момент розробку літаючих таксі веде кілька компаній з усього світу. Uber планує представити такий транспортний засіб в 2020 році – прем’єра машини повинна відбутися на виставці World Expo 2020 в Дубаї. Літаючий автомобіль оснастять системою автономного пілотування. Приводити в рух такий транспортний засіб буде електромотор.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook