Автоновини

Новий електричний болід Формули Е зможе розганятися понад 300 км / год

Фото: Fiaformulae

Максимальна швидкість електричного боліда Формули Е нового покоління зможе перевищить 300 км на годину. Про це виданню Motorsport розповів пілот чемпіонату Лукас ді Грассі.

Віддача двигуна боліда складе 250 кВт (340 к.с.), що на 50 кВт (67 к.с.) більше продуктивності мотора автомобіля нинішнього покоління. Максимальна швидкість новинки становить понад 300 км / год, тоді як колишній болід здатний розганятися всього до 225 км на годину. «У нинішній конфігурації на довгій прямій, автомобіль взагалі без проблем здатний перевершити швидкісний рубіж в 300 км / г. Через збільшену потужность болідом стало набагато складніше управляти», — пояснив ді Грасси.

Болід Формули Е нового покоління був представлений в кінці січня, а його публічна прем’єра відбудеться на початку березня на Женевському автосалоні. На автомобілі будуть використовуватися комплекти батарей від компанії McLaren Applied Technologies, які зможуть харчувати електромотори протягом всієї гонки. Вони замінять нинішні акумулятори на 28 кВт-год, що вимагають заміни кожні 20-30 хвилин.

Раніше повідомлялося, що протягом кількох наступних років до чемпіонату електричних болідів приєднається ряд великих автовиробників. Так, заводські колективи для участі в Formula E збираються створити компанії Nissan, Mercedes-Benz і Porsche.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook