Автоновини

Volvo випустить конкурента електричній фурі Tesla

Фото: Volvo

Компанія Volvo Trucks оголосила про плани зайнятися випуском вантажівок з повністю електричними силовими установками. Про це повідомляє прес-служба автовиробника.

Європейські продажі «зелених» фур почнуться в наступному році, а незабаром після цього вантажівки з’являться в Північній Америці. Представники Volvo відзначили, що поява подібних транспортних засобів зіграють найважливішу роль в поліпшенні якості життя людей у ??великих містах за рахунок мінімально можливого рівня виробленого шуму і нульової кількості шкідливих викидів.

Технічні подробиці проекту поки не розкриваються. Електричні фури Volvo Trucks складуть конкуренцію вантажівкам Tesla Semi, виробництво яких також почнеться в наступному році.

Прототип Tesla Semi був представлений восени 2017 року. У рух автомобіль приводиться за допомогою чотирьох електродвигунів, а його запас ходу перевищує 800 кілометрів. До 100 км / год при повному завантаженні машина може розігнатися за 20 секунд. Без вантажу це займає у фури всього 5 секунд. Таким чином, новинка стала однією з найшвидших вантажівок в світі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook