Автоновини

Як куля: Tesla представила безпілотну вантажівку

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla представила свою першу електричну вантажівку з автопілотом під назвою Tesla Semi. Офіційна прем’єра машини відбулася в штаб-квартирі фірми в Каліфорнії. Серійне виробництво моделі почнеться в 2019 році.

У рух автомобіль приводиться за допомогою чотирьох електродвигунів. Запас ходу у фури становить 804 кілометри. Для порівняння, запас ходу звичайної фури з дизельними двигунами внутрішнього згоряння без дозаправки становить 1500 кілометрів.

До 100 км / год при повному завантаженні машина може розігнатися за 20 секунд. Без вантажу це займає у фури всього 5 секунд. Таким чином, новинка стала одною з найшвидших вантажівок в світі.

«Звичайні фури мають дизайн комори, проте вантажівка Tesla сконструйована як куля», – заявив глава компанії Ілон Маск. Бізнесмен також підкреслив, що вантажівка «вийшла дуже моторною і управляється не гірше спорткара».

Керівництво Tesla вже провело перші переговори про можливість випробувань вантажівки на дорогах загального користування з владою штату Невада. Очікується, що на тести вийде відразу кілька груп електричних фур.

Раніше очікувалося, що дебют електричної фури відбудеться 26 жовтня, однак компанія була змушена перенести її майже на місяць у зв’язку з труднощами через запуск серійного виробництва електрокара Model 3 і оптимізації роботи підприємства в Пуерто-Ріко з випуску акумуляторних батарей.

У 2019 році американці випустять компактний кросовер Model Y, слідом за яким на ринок виведуть електричний спорткар. Надалі модельну лінійку компанії Tesla повинен поповнити електричний пікап.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook