Авто на єврономерах Автоновини

Польща має намір обмежити рух через кордон з Україною авто з польськими номерами

У 2017 році україно-польський кордон перетнули понад 2 млн авто, зареєстрованих українцями в спільному користуванні з поляками.

Польський уряд має намір обмежити рух через кордон автомобілів, які українці масово реєструють в Польщі і потім ввозять в Україну. Міністерство Внутрішніх Справ і Адміністрації Польщі висловило побажання, щоб Україна вирішила цю ситуацію, повідомляє видання Gazeta Prawna.

За даними видання, схема ввезення автомобілів відома і діє вже не перший рік. Громадянин України хоче перевезти автомобіль з Польщі, але імпорт пов’язаний з високими митними ставками. Уникнути цих витрат допомагає реєстрація автомобіля у спільній власності з поляком і видача польських номерних знаків. Все відбувається згідно з правилами.
У багатьох, особливо прикордонних, регіонах України кожна третя авто їздить на польських номерах. Але згідно митного кодексу України громадяни, які користуються автомобілями зареєстрованими за межами країни змушені вивозити їх з території України на п’ятий день з дня останнього в’їзду. Ситуація все більше турбує польських чиновників. Деякі прикордонні служби були змушені відкрити додаткові віконця для реєстрації і розрахунку співвласників автомобілів. Прикордонники і митники скаржаться на переробки.

Власники автомобілів повинні залишати свою країну по шість разів на місяць, а це значить багаторазовий перетин кордону. За даними Міністерства Внутрішніх Справ Польщі, автомобілі зареєстровані в їх країні і знаходяться в користуванні громадян України складають залежно від пори року від 38 до 45% прикордонного руху.
За період січень-серпень 2017 зареєстровано понад 2 млн перетинів кордону тільки цього типу автомобілів. При загальній кількості перетинів в 4600000 авто.

Як стверджує газета, польський уряд уже кілька місяців домагається від влади України, щоб та змінила приписи. У свою чергу українська сторона проінформувала, що в даний час «триває робота над юридичним врегулюванням цієї ситуації», по завершенні якої польська влада буде проінформована.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook