Автоновини

Airbus запустить випробування літаючого автомобіля до кінця 2017

Фото: Airbus

Компанія Airbus побудувала кілька робочих прототипів нового виду транспорту з можливістю вертикального зльоту і посадки.

Європейська аерокосмічна компанія Airbus до кінця 2017 року почне випробування нового виду транспорту – літаючого автомобіля. Про це повідомляє The Verge.

Airbus опублікував фотографії робочих прототипів, які на даний момент відомі під назвою Vahana project. Одномісні апарати мають поворотні гвинти, які забезпечують можливість вертикального зльоту і посадки.

Прототипи були побудовані в штаті Каліфорнія і відправлені в випробувальний центр в місті Пендлтон, штат Орегон. Передбачається, що перший експериментальний політ буде здійснений до кінця цього року, а готова до постійного застосування серійна версія з’явиться до 2020 року.

На даний момент розробку літального автомобіля ведуть близько двох десятків компаній. Зокрема, над схожим проектом працює конкурент Airbus – американська корпорація Boeing.

Раніше стало відомо, що компанія Uber і Національне управління з аеронавтики і дослідженню комічного простору (NASA) підписали угоду про співпрацю, в рамках якого буде розроблено літаюче таксі. NASA візьме участь в розробці принципово нової системи управління повітряним рухом, призначеної спеціально для апаратів з низькою висотою польоту, які увійдуть в авіапарк нового сервісу. При цьому передбачається, що літальні апарати отримають можливість безпілотного управління. За попередніми даними, сервіс літаючого таксі буде запущений в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook