Автоновини

Uber і NASA домовилися про розробку «літаючого таксі»

NASA розробить авіадиспетчерську систему для принципово нового сервісу. Повітряне таксі Uber має бути запущено в 2020 році в Дубаї, Далласі і Лос-Анджелесі.

Компанія Uber і Національне управління з аеронавтики і дослідженню комічного простору (NASA) підписали угоду про співпрацю, в рамках якого буде розроблено так зване «літаюче таксі». Про це було оголошено на технічній конференції в Лісабоні.

NASA візьме участь в розробці принципово нової системи управління повітряним рухом, призначеної спеціально для апаратів з низькою висотою польоту, які увійдуть в авіапарк нового сервісу. При цьому передбачається, що літальні апарати отримають можливість безпілотного управління.

Uber опублікував відеоролик, покликаний продемонструвати принцип роботи нової системи. Клієнт сервісу за допомогою мобільного додатку знаходить найближчий «Skyport», розташований на даху найближчого висотного будинку. Потім з ще декількома пасажирами сідає в апарат, що представляє собою гібрид вертольота і літака, пілоти якого доставляють клієнтів у точку призначення.

За попередніми даними, подібний сервіс повинен бути запущений в 2020 році. Спочатку повітряне таксі почне функціонувати в Дубаї, великому аеропорту Даллас / Форт-Уерт (штат Техас), а також в Лос-Анджелесі.

Вперше про те, що Uber планує створити «літаюче таксі» стало відомо навесні 2017 року. Тоді ж в Uber перейшов працювати колишній інженер NASA Марк Мур.

На даний момент розробку подібних проектів веде близько двох десятків компаній з усього світу, включаючи Boeing і Airbus. Наприклад, в Дубаї недавно відбулися успішні випробування літального апарату німецької фірми Volocopter, в яку інвестує кошти концерн Daimler.

Літаюче таксі VC200 укомплектовано 18 роторами, що працюють від такої ж кількості невеликих електромоторів. Управління, яке не потребує людського втручання, здійснюється за допомогою штучного інтелекту. При цьому на апараті також передбачена можливість ручного управління.

Сервіс повітряного таксі буде об’єднаний з системами громадського транспорту Дубая, включаючи метро, ??трамвайні і автобусні лінії, а також морський транспорт.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook