Автоновини

Tata вкладе 900 млн доларів в розробника електрокарів Faraday Future

Фото: Faraday Future

Індійська компанія допоможе китайсько-американському стартапу запустити в серію конкурента Tesla Model S.

Індійська компанія Tata Motors інвестувала близько 900 млн доларів в китайсько-американський стартап Faraday Future, який займається розробкою електрокарів. Про це повідомляє видання Gasgoo.

Таким чином, у власність Tata переходить приблизно 10-відсотковий пакет акцій фірми Faraday Future, вартість якої оцінюється приблизно в дев’ять мільярдів доларів. Завдяки угоді «Тата», що володіє британським альянсом Jaguar Land Rover, отримала доступ до електричних технологій, а також до розробок в області «підключених» автомобілів.

У свою чергу, Faraday Future отримає джерело додаткового фінансування. На даний момент стартап будує власний завод з виробництва батарей в Техасі, а також планує запустити в серію свою першу модель FF 91, яка повинна скласти конкуренцію Tesla Model S. Компанія вже отримала близько 65 тис. замовлень на електрокар.

Концепт-кар Faraday Future FF91 був представлений на початку 2017 року. Автомобіль оснастили повністю електричною силовою установкою, що розвиває 1050 к.с. і 1800 Нм крутного моменту. Електрокар здатний розганятися з місця до 96 км / год за 2,39 секунди. Комплект літій-іонних акумуляторів ємністю 130 кВтч дозволяє проїхати без подзарадкі до 700 кілометрів.

У червні Faraday Future FF91 став найшвидшим «цивільним» електрокаром, який коли-небудь брав участь в гонці з підйому на гору Пайкс Пік. Електромобілем FF91 керував головний інженер Faraday Future Робін Шют. Він проїхав 20-кілометрову дистанцію на горі в штаті Колорадо за 11 хвилин 25,083 секунди. Це майже на 23 секунди швидше колишнього рекордсмена – серійної Tesla Model S P90D.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook