Автоновини

Volkswagen почав розробку 300-потужного Polo

Фото: Volkswagen

Німці побудували кілька перших прототипів найпотужнішої і найшвидшої модифікації компактного хетчбека нового покоління.

Інженери Volkswagen приступили до розробки найбільш потужної і швидкої R-версії компактного хетчбека Polo нового покоління, яку оснастять мотором потужністю близько 300 кінських сил. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Autocar.

Випуск подібної модифікації не стане проблемним, оскільки на нинішньому Polo GTI використовується дефорсірованна версія дволітрового мотора від Golf R, на якому агрегат видає 300 сил. Крім того, від Golf R компактному хот-хэтчу може дістатися і система повного приводу, оскільки він побудований на тій же самій модульній платформі MQB.

На даний момент компанія Volkswagen вже випустила кілька прототипів майбутнього Polo R. При цьому керівництво концерну ще не прийняло остаточного рішення про запуск подібного автомобіля в серію.

Volkswagen Polo нового покоління дебютував у вересні на Франкфурском автосалоні. Його найбільш потужна GTI-модифікація отримала дволітровий двигун, який прийшов на зміну колишньому 1,6-літровому агрегату.

Новий двигун видає 200 к.с. і 320 Нм крутного моменту, доступного від 1500 оборотів в хвилину. Агрегат поєднується з шестиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Хот-хетч з механічною трансмісією буде доступний тільки з наступного року.

Новий Volkswagen Polo GTI здатний набирати першу “сотню” за 6,7 секунди, а максимальна швидкість «зарядженого» хетчбека склала 237 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook