Автоновини

Британці випробували надзвуковий автомобіль

За кермом машини перебував командир ескадрильї Королівських ВПС Великобританії Енді Грін. Тести машини пройшли на аеродромі міста Ньюквей.

У Великобританії провели випробування надзвукового автомобіля Bloodhound Supersonic Car (Bloodhound SSC). Тести машини пройшли на аеродромі міста Ньюквей, повідомляє Autocar. Болід зміг розігнатися на злітно-посадковій смузі до 322 км на годину. Для цього автомобілю знадобилося близько дев’яти секунд. За кермом машини перебував командир ескадрильї Королівських ВПС Великобританії Енді Грін.

Вже в наступному році Bloodhound SSC постараються розігнати до 966 кілометрів на годину. В 2019 завдяки програмі модернізації, болід зможе подолати позначку в 1228 км / год, сподіваються творці. І, нарешті, за допомогою нових двигунів машина повинна встановити новий світовий рекорд в 2020 році розігнавшись до 1609 км на годину.

Довжина Blodhound SSC – 13,5 метрів. У рух машина приводиться за допомогою двигуна Rolls-Royce, який встановлюється на винищувач Eurofighter Typhoon. Цього агрегату досить, щоб розігнати автомобіль до 1 046 км / год, після цього починає працювати ракетна гібридна силова установка, яка працює разом з 5,0-літровим V8 від Jaguar. Сумарна потужністю новинки – 133 151 кінських сил.

Розробка суперкара ведеться як мінімум з 2008 року. Спочатку захід щодо поліпшення попереднього результату швидкості на суші на Bloodhound SSC повинен був відбутися в 2013 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook