Автоновини

Другий кросовер Maserati з’явиться в 2020 році

Фото: Maserati

Компактний кросовер Maserati, який складе конкуренцію Jaguar F-Pace і Porsche Macan, побудують на базі Alfa Romeo Stelvio.

Компанія Maserati випустить свій другий серійний кросовер у 2020 році. Про це виданню Automotive News розповів глава концерну Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Серджіо Маркіонне.

Новинка, яка встане на сходинку нижче позашляховика Levante, буде покликана скласти конкуренцію BMW X3, Audi Q5, Jaguar F-Pace і Porsche Macan. Кросовер побудують на задньопривідній платформі Giorgio, яка лежить вже в основі Alfa Romeo Stelvio. У нього ж модель Maserati запозичить і двигуни. Stelvio комплектується дволітровою «турбочетвіркою» потужністю 280 к.с., а також 510-потужним 2,9-літровим V6 з двома турбінами.

В італійській компанії розраховують, що новий компактний кросовер дозволить збільшити щорічні продажі бренду до 70-80 тис. автомобілів в рік. Для порівняння, за перші три квартали нинішнього року Maserati реалізувала близько 36 тис. машин.

Перший кросовер компанії Maserati був представлений в 2016 році. Модель доступна з шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 275 сил, а також з бензиновими «шістками», що видають 350 і 430 кінських сил.

На даний момент Maserati веде розробку «зарядженої» версії Levante. За попередніми даними, кросовер оснастять 3,8-літровим твін-турбо агрегатом V8, який на GTS-модифікації седана Quttroporte видає 530 к.с. і 709 Нм крутного моменту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook