Автоновини

Nissan протестував безпілотний автомобіль на дорогах загального користування

Фото: Nissan

Штучний інтелект прототипу використовує 12 сонарів, 12 камер, 9 радарів міліметрового діапазону, 6 лазерних сканерів. Також система включає в себе карту з високою деталізацією для аналізу складних сценаріїв.

Компанія Nissan провела випробування свого автомобіля з технологією автономного водіння на вулицях Токіо. Безпілотна система була встановлена ??на седан Infiniti Q50. Як повідомляє прес-служба японського бренду, серійна версія технології з’явиться вже в 2020 році.

«Технологія дозволяє автомобілю самостійно рухатися по міських вулицях і шосе від моменту введення водієм адреси в навігаційну систему і до моменту прибуття в пункт призначення», – пояснили в прес-службі.

Штучний інтелект прототипу використовує 12 сонарів, 12 камер, 9 радарів міліметрового діапазону, 6 лазерних сканерів. Також система включає в себе карту з високою деталізацією для аналізу складних сценаріїв в реальному часі і плавного пересування в непростих міських умовах, включаючи проїзд перехресть.

На автосалоні в Токіо Nissan також продемонстрував концептуальний кросовер під назвою IMX на базі електрокара Leaf другого покоління. Прототип отримав автономну систему Propilot. При її активації кермо забирається в приладову панель, а крісло водія може бути відкинуто для більш комфортної поїздки.

«Наш прототип системи ProPILOT наступного покоління демонструє технології, які будуть доступні на дорогах загального користування вже в 2020 році. Сьогоднішня демонстрація – ще один приклад нашої успішної роботи зі створення майбутнього автономного водіння для всіх », – заявив старший віце-президент з досліджень і передових розробок Nissan Такао Асамі.

Раніше Automotive повідомляв, що Nissan візьме участь в чемпіонаті електричних болідів Formula E.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook