Автоновини

Антимонопольний комітет запідозрив торговців бензином в змові

В АМКУ підозрюють учасників ринку нафтопродуктів в змові з метою підвищення цін.

В Антимонопольному комітеті України (АМКУ) запідозрили учасників ринку нафтопродуктів в змові, метою якого було підвищення цін на бензин і дизельне паливо. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

За інформацією відомства, з початку вересня 2017 року середні роздрібні ціни на бензин марки А-95 в Україні виросли більш ніж на 5%.
У той же час, ціна бензину А-95 в мережах, що працюють під брендами WOG, ОККО, SOCAR, за останні два тижні зросли на 1,5 грн за літр і, станом на 26 вересня, складають 27,99 грн / л, що є найвищим рівнем на ринку. Аналогічна ситуація спостерігається на ринку роздрібної торгівлі дизельним паливом.

«Така ситуація не могла залишитися без уваги комітету, оскільки синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність в діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій», – йдеться в повідомленні.

В АМКУ вирішили розпочати відповідну перевірку і подали запити в Державну фіскальну службу, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля і суб’єктам господарювання.

«У разі виявлення на ринках бензинів і дизельного палива ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом України будуть вжиті відповідні заходи», – зазначили у відомстві.

Як ми повідомляли раніше, в Україні стрімко дорожчає бензин і дизельне паливо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook