Автоновини

В Україні стрімко дорожчає бензин і дизельне паливо

Найпопулярніший в Україні 95-й бензин і дизельне паливо на більшості заправок за останні кілька днів додали в ціні майже гривню. Вартість “95-го” бензину залишалася незмінною ще з початку літа 2017, однак під кінець вересня паливо зросло в ціні.

Ціну на паливо підняли всі найбільші оператори ринку, подорожчав також і дизель. Експерт паливного ринку Леонід Косьянчук розповів, що пальне подорожчало через підвищення в першу чергу доларових цін на міжнародному ринку, звідки майже всі його імпортують. Протягом місяця ціна на тонну пального піднялася майже на $ 90.

“Доходило до 642 доларів – це 1,8 грн на літр, тому – куди від цього подітися?” – зазначив експерт.

Чи не визначальну, але також важливу роль в зростанні цін на паливо, на думку Косьянчука, зіграло і падіння гривні. Втім, експерт відзначає, що ціна на пальне може знизитися. “Кожні десять копійок знецінення нашої гривні – це дає підстави для підвищення ціни в роздробі на вісім копійок за літр”, – розповів журналістам експерт.

Падіння ціни на бензин і ДП можна очікувати не раніше ніж через тиждень-другий, коли порівняно дорогі партії вуглеводнів, закуплені українськими заправками, будуть розпродані.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook