Автоновини Франкфурт-2017

Mercedes готує товарну версію водневого кросовера

Mercedes-Benz привезе на Франкфуртський автосалон серійну версію кросовера GLC F-Cell, оснащеного водневою силовою установкою. Про це повідомляє прес-служба німецького автовиробника та motor1.

Такі автомобілі приводяться в рух завдяки енергії, одержуваної в результаті хімічної реакції між киснем і воднем. Єдиним «вихлопом» є звичайна вода. «Мерседес» почав займатися розробкою автомобілів з силовими установками на паливних елементах ще в 1994 році і з тих пір компанія провела випробування більш ніж на 300 подібних машинах, які в сумі проїхали майже 18 млн.  кілометрів в різних умовах.

Розробка кросовера GLC F-Cell стартувала в 2015 році. Машини тестувалися при температурах від мінус 40 до плюс 60 градусів за Цельсієм, а також за умов ураганного вітру швидкістю до 265 км / год, створюваного в аеродинамічній трубі. Під час дорожніх випробувань німці витратили приблизно 200 тонн водню, в результаті розкладання якого в атмосферу було виділено близько 1800 тонн водяної пари.

Прототип, представлений в 2015 році, мав два карбонових бака для водню, маса кожного з яких становила всього чотири кілограми. Крім того, він був укомплектований літій-іонною батареєю ємністю 9 кВт-год, що дозволяє проїхати без використання паливних осередків до 50 кілометрів. Загальний запас ходу прототипу становив приблизно 500 кілометрів.

Mercedes-Benz почне серійне виробництво водневого кросовера до кінця 2017 року. Спершу автомобілі будуть продаватися тільки в Німеччині, США та Японії, а в наступному році вони доберуться до інших ринків.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook