Автоновини

Bentley розсекретила новий Continental GT

Компанія Bentley опублікувала офіційні фото і технічні дані нового купе, яке британські майстри збирають вручну.

В основу дизайну моделі ліг концепт-кар EXP 10 Speed ??6, показаний в Женеві пару років назад. Continental GT третього покоління оснащується оновленою версією шестилитрового двигуна W12 TSI з подвійним турбонаддувом, а також восьмиступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням.

Новий кузов полегшав на 80 кг в порівнянні з попереднім Continental W12, а його профіль витягнувся і став більш присадкуватим завдяки зміщенню передніх коліс на 135 мм вперед, що дозволило подовжити капот і знизити передню частину купе. В якій, до речі сказати, з’явилися інші фари зі світлодіодною матричною технологією. На кормі ліхтарі отримали форму еліпса і повторюють силует розташованих під ними вихлопних труб з перфорованим рукавом, який знижує температуру вихлопних газів.

Для оформлення салону фахівці Bentley вперше пропонують унікальні комбінації двох видів шпону. До речі, для обробки одного Continental GT потрібно більше 10 кв. м деревини, а обробка і установка вручну дерев’яних вставок займає дев’ять годин.

Стрілочні прилади відправили на заслужену пенсію: третє покоління Continental GT стане першим Bentley з віртуальною комбінацією приладів. Правда, наповнення екрану міняти не можна: це завжди буде пара круглих шкал і багатофункціональний дисплей між ними – як на Audi. Головна особливість передній панелі – обертаєма трикутна центральна секція. Суть її роботи полягає ось у чому: коли запалення вимкнене, панель повернена назовні глухою дерев’яною панеллю. При запущеному двигуні секція оживає і водій може на свій розсуд вибрати буд-яку з двох інших її сторін – це або сенсорний екран діагоналлю 12,3 дюйма або,три аналогових прилади на дерев’яній панелі – показник зовнішньої температури, компас і хронометр. Бажана секція вибирається натисканням спеціальної кнопки.

А наріжний камінь Continental GT нового покоління – платформа від нинішньої Porsche Panamera, а не від старого седана Volkswagen Phaeton. Замість постійного повного приводу з міжосьовим диференціалом тепер тут вперше задній привід який підключається через муфту передньої віссі, а також восьмиступінчаста преселективна роботизована коробка передач з двома зчепленнями замість класичного «автомата».

Від «Панамери» дісталася і підвіска з трикамерними пневмостійками, подвійними поперечними важелями спереду і багатоважелями конструкції ззаду. До того ж з’явилися активні електричні стабілізатори поперечної стійкості, що працюють від 48-вольтової мережі. Але 12-циліндрового двигуна у Porsche немає, тому він залишився рідний: шестилітровий бензиновий W12 від кросовера Bentayga потужністю 635 кінських сил і крутним моментом 900 Н · м. З місця до 100 км / год британське купе тепер розганяється всього за 3,7 секунди, а максимальна швидкість складає 333 км / г.

Продажі Bentley Continental GT третього покоління стартують лише навесні 2018 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook