Авто на єврономерах Автоновини

Експерт: авто на «єврономерах» з Литви можуть почати забирати на штрафмайданчики

Фото з вільних мереж

Автомобілям на єврономерах можуть дуже ускладнити життя в Україні. Як Automotive повідомляв раніше Державна фіскальна служба повідомила про початок розслідування митними органами Литви законність ввезення на територію України автомобілів з литовської реєстрацією.

Там провели перевірку і виявилося, що в Україні з цієї країни незаконно ввезли близько 59 тисяч автомобілів. Експерти припускають, що найближчим часом буде ініційовано порушення кримінальних справ проти організаторів і виконавців цієї схеми. Литовським фірмам загрожує покарання за фіктивне працевлаштування на роботу українців, а ось що робити з автомобілями, які в’їхали в Україну і тут залишилися, поки не ясно. Експерти бачать подальший розвиток подій таким чином.

Поки про конфіскацію автомобілів на єврономерах мова не йде, – пояснює директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. – Просто авто на бляхах, на які в Литві протягом шести місяців не виписувалася страховка або був прострочений техогляд, автоматично злітають з обліку. А якщо вони злетіли з обліку в Литві, то вони вже не тимчасово ввезені нерезидентами авто на іноземній реєстрації, а авто без реєстрації.

За його словами, Литва може передати Україні списки таких авто без литовської реєстрації, але з литовськими номерами, а наша поліція буде їх відловлювати і відправляти на штрафмайданчики. Забрати авто з штрафмайданчика може тільки власник, а якщо він цього не робить, то через шість місяців зберігання, авто оголосять безхазяйним.

При цьому українці, які за документами проходять як представники литовських фірм, забрати авто зі штрафмайданчика не зможуть, – резюмує експерт. – Адже на митниці дане авто оформляв на тимчасове ввезення нерезидент, а згідно зі статтею 380 Митного кодексу України управляти таким авто може тільки людина, яка його ввозила.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook