Автоновини

Китайці створять електричний спорткар за 30 тисяч доларів

Фото: Leap Motor

Китайська компанія Leap Motor випустить недорогий електрокар з 170-потужним двигуном і набором «розумних» систем безпеки.

Китайська компанія Leap Motor опублікувало перші тизери прототип електричного спорткара LP-S01, вартість якого складе близько 30 тис. доларів. Прем’єра новинки відбудеться в п’ятницю, 10 листопада, на мотор-шоу в Гуанчжоу.

Фірма Leap Motor була заснована в 2017 році. Розмір інвестицій в китайський стартап склав 2,5 млн юанів (близько 380 млн доларів). На даний момент компанія будує власне складальне підприємство, яке зможе випускати близько 250 тис. автомобілів щорічно.

LP-S01 оснастять одним електромотором, що розвиває 170 к.с. і 250 Нм крутного моменту. Електрокар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 6,9 сек., а його максимальний запас ходу складе приблизно 360 кілометрів.

Автомобіль отримає набір «розумних» систем безпеки, точку бездротового доступу Wi-Fi, функцію розпізнавання обличчя водія для доступу в салон і запуску двигуна. Плюс до всього, буде створено спеціальний мобільний додаток, за допомогою якого, наприклад, можна буде дізнатися рівень запасу батарей, знайти зарядочну станцію або вести відеотрансляцію своєї їзди на електрокарі.

Продажі серійної версії LP-S01 почнуться в березні 2019 року. Ціни на електрокар будуть починатися від 200 000 юанів (30,1 тис. доларів), а з урахуванням державних субсидій на «зелені» транспортні засоби вартість знизиться приблизно до 110 000 юанів (16,6 тис. доларів).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook