Автоновини

Шеф-дизайнер Tesla показав ранній ескіз електричної фури

Фото: twitter.com / woodhaus2

Головний дизайнер компанії Tesla Motors Франц фон Хольцхаузен опублікував у своєму твіттері один з перших скетчів електричної вантажівки Semi. Прем’єра прототипу «зеленого» тягача відбулася в листопаді нинішнього року, а серійний автомобіль з’явиться в 2019 році.

Хольцхаузен починав свою кар’єру в концерні Volkswagen, де брав участь в розробці хетчбека New Beetle і концептуального мінівена Microbus. Потім він працював в General Motors, а також в компанії Mazda. У 2008 році американський фахівець перейшов в «Теслу» після особистих переговорів з її керівником – Ілоном Маском. Під керівництвом Хольцхаузен був створений ліфтбек Model S, кросовер Model X, «молодший» електрокар Model 3, а також прототип Semi.

Серійна вантажівка буде приводитися в рух за допомогою чотирьох електромоторів, віддача яких поки не уточнюється. На даний момент лише відомо, що при повному завантаженні фура здатний розганятися до 100 км / год за 20 сек., а без вантажу автомобіль набирає “сотню” всього за п’ять секунд. Tesla Semi буде доступна для замовлення в двох модифікаціях – з запасом ходу в 300 миль (480 км) і з максимальним пробігом в 500 миль (805 кілометрів).

Tesla Semi отримає можливість автоматичного управління. Незабаром тести безпілотних вантажівок повинні початися на громадських дорогах в штаті Невада. Орієнтовна вартість тягача в США складе 150 000 і 180 000 доларів. При цьому ціни на вантажівку в спеціальному виконанні Founders Edition, присвяченому запуску новинки, будуть починатися від 200 000 доларів.

На даний момент Tesla отримала близько 1,5 тис. попередніх замовлень на електричний тягач. Найбільше передзамовлення зробила компанія PepsiCo, яка оформила заявку на більш ніж 100 вантажівок.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook