Автоновини Франкфурт-2019

Новий Mercedes GLE Coupe виріс в розмірах і навчився розуміти живу мову

Новий Mercedes GLE Coupe виріс в розмірах і навчився розуміти живу мову
Фото: Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz представила купе-кросовер GLE Coupe другого покоління, прем’єра якого відбудеться у вересні на Франкфуртському автосалоні. Восьмий за рахунком SUV в актуальній лінійці німецької марки збільшився в розмірах і отримав мультимедіа з голосовим управлінням і можливістю розуміння «живої мови».

Габаритна довжина автомобіля в порівнянні з попередником виросла на 39 мм – до 4939 мм, а ширина збільшилася на 7 мм – до 2010 міліметрів. Колісну базу розтягнули до 2935 мм (+20 мм), але при цьому вона все одно вийшла на 60 мм коротше, ніж у стандартного GLE нового покоління.

Що стосується зовнішності, то одною з головних змін став дах з більш похилою лінією, що надає кросоверу більшу схожість з купе. Крім того, від попередника GLE Coupe можна відрізнити завдяки більш рельєфній радіаторній решітці, модернізованим світлодіодним головним фарам і завужені заднім ліхтарям.

Салон практично повністю повторює внутрішній простір звичайного GLE. Кросовер отримав інформаційно-розважальний комплекс MBUX з 12,3-дюймовою цифровий панеллю приладів, об’єднаною з дисплеєм мультимедіа такої ж діагоналі. Система має функцію голосового управління з розумінням живої мови і можливістю подальшого самонавчання.

На момент старту продажів в Європі новинка буде доступна з трилітровим шестициліндровим дизельним агрегатом, представленим в двох стадіях форсування. Базовий варіант видає 272 к. с. і 600 Нм крутного моменту, тоді як більш потужна модифікація розвиває 330 к. с. і 700 ньютон-метрів. Обидва агрегати працюють в парі з дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу.

Крім того, разом зі стандартною моделлю дебютувала «заряджена» версія від AMG з індексом 53. Такий кросовер укомплектований силовою установкою, що працює за схемою «м’який гібрид» (mild hybrid). Трилітрова бензинова рядна твін-турбо «шістка» працює разом з 22-потужним стартер-генератором, що живиться від 48-вольтової бортової електромережі. Сумарна віддача агрегатів склала 435 кінських сил. Автомобіль здатний набирати першу “сотню” за 5,3 с, а його максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook