Автоновини Військова техніка

Американський БТР M113 став носієм українських ПТРК від КБ “Луч”

Американський БТР M113 став носієм українських ПТРК від КБ "Луч"
Кадр з випробувань ПТРК, встановленого на БТР M113, з презентаційного відео ДККБ "Луч" для виставки EDEX-2021 у Єгипті

ДККБ “Луч” провело успішні випробування стрільбами з протитанкового комплексу, встановленого на відомому бронетранспортері M113.

ДП “Київське державне конструкторське бюро “Луч” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) успішно провело випробувальні пуски керованими ракетами з протитанкового комплексу власного виробництва з гусеничного бронетранспортера М113 у рамках демонстрації зброї неназваному інозамовнику.

Як повідомило видання Defence Blog з посиланням на джерело в ДККБ “Луч”, демонстрація проводилась на військовому полігоні в Південній Азії для одного з потенційних покупців українських ПТРК.

Американський БТР M113 став носієм українських ПТРК від КБ "Луч"
Модернізований в Туреччині варіант БТР M113 Саудівської Аравії, обладнаний встановленою на даху здвоєною пусковою установкою ПТУР TOW

За словами представника держкомпанії, випробування бойовою стрільбою проводилися з платформи M113 під кутом у 15 градусів. Час випробувань та ймовірний замовник не називались, але зазначалося, що всі цілі були успішно знищені, а потенційний клієнт був у захваті від точності ракет українського виробництва.




Варто додати, що бронетранспортер M113 є дуже розповсюдженою платформою, яка стоїть на озброєнні понад півсотні країн світу. Серед потенційних клієнтів, що можуть бути зацікавлені у створенні самохідного ПТРК на базі своїх M113 з комплексами від КБ “Луч” (серед країн Азії та Близького Сходу) можуть бути такі країни як Пакистан, Туреччина, Єгипет, Саудівська Аравія, Ірак, Йорданія та Бахрейн.

Американський БТР M113 став носієм українських ПТРК від КБ "Луч"
Випробування ПТРК “Скіф” у вересні 2020 року в Пакистані / Фото: opk.com.ua

Ці країни мають досить значний парк американських БТР на озброєнні, крім того, майже всі вони або вже закупали українські ПТРК (як, наприклад Саудівська Аравія) або є потенційними великими клієнтами (як Пакистан).

Також варто нагадати, що вже понад рік ДККБ “Луч” бере участь у великому тендері на постачання протитанкових комплексів армії Пакистану зі своїм комплексом “Скіф” (експортна версія ПТРК “Стугна-П”). При цьому український комплекс вважається фаворитом

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook