Автоновини Військова техніка

Нарешті в Харкові виготовляється демонстраційний танк «Оплот»

Нарешті в Харкові виготовляється демонстраційний танк «Оплот»

У Харкові на ДП «Завод ім. Малишева» виготовляють на замовлення Укрспецекспорту танк «Оплот», який демонструватимуть на полігоні потенційним замовникам. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний директор підприємства Василь Крилас. Пише Військовий навігатор.

«Робимо ми його для себе, щоб можна було демонструвати готову машину потенційним покупцям. Хоче країна купити: запросили виробників, полігон, однакова траса, чия машина краще пройде, краще відстріляється, у того й замовлять. Наявна машина, зроблена в попередні роки і котру ми показуємо іноземцям, у цьому році буде відвантажена замовникам. І все, в нас нічого не залишиться. Тому й було прийняте рішення виготовляти «Оплот»», – сказав Крилас.




Робити танк почали наприкінці лютого. Щодо його ціни директор підтвердив, що «Оплот» вийде «бюджетним», однак це ніяк не вплине на технічні характеристики. «Це буде найсправжнісінька бойова машина, краща з кращих, зразково-показова. Справді дещо дешевша, але тільки тому, що практично всі наші партнери-комплектатори пішли нам назустріч і майже за собівартістю, з мінімальним прибутком, поставлять продукцію», – пояснив гендиректор.

Нарешті в Харкові виготовляється демонстраційний танк «Оплот»
БМ «Оплот» — сучасний український основний бойовий танк. БМ «Оплот» є докорінною модернізацією танка Т-84У «Оплот» та найновішим представником серії танків Т-84

Він додав, що «Оплотом» цікавиться Єгипет та ще одна країна близького Сходу, нещодавно делегації потенційних замовників на полігоні під Харковом побачили танк у дії.

«Стріляли з усіх видів озброєння. Практично стовідсоткові попадання, дуже хороша динаміка-швидкість, подолання перешкод. Усі залишилися задоволеними, під враженням. Я можу сказати, що дуже серйозно нас розглядають. Наш конкурент – російський Т-90. Але я сподіваюся на підтримку держави в перемовинах на найвищому рівні, й зазначу, що велику роботу проводять наші спецекспортери. Тож сподіваємося», – сказав Крилас.

Зараз, за його словами, крім «Оплота», на ділянці підприємства спільно з Харківським бронетанковим заводом виконують замовлення Міноборони на модернізацію 12 машин «Кедр Т64БМ2».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook