Автоновини Військова техніка

Перший Ан-178 для ЗСУ: на ДП “Антонов” приступили до стапельного складання фюзеляжу (фото)

Перший Ан-178 для ЗСУ: на ДП "Антонов" приступили до стапельного складання фюзеляжу (фото)

Прес-служба Державного підприємства “Антонов” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) проінформувала про поточний стан робіт з будівництва трьох транспортних літаків Ан-178 за контрактом з Міноборони України.

Відзначається, що наразі вже почалося стапельне складання фюзеляжу першого з транспортників (заводський номер 007), яке має бути завершене до кінця травня 2021 року.

Окремо, в цехах авіапідприємства продовжують роботи з виготовлення крила, хвостового оперення й інших систем та елементів літака. Всі роботи проводяться згідно з узгодженими з Міноборони планів та графіків.

Перший Ан-178 для ЗСУ: на ДП "Антонов" приступили до стапельного складання фюзеляжу (фото)
Фюзеляж першого Ан-178 (зн оо7) для ЗСУ на стапелі в цеху ДП “Антонов” / Фото: ДП “Антонов”

Також почалися роботи з виробництва компонентів для ще двох Ан-178.

“Вже розпочато виготовлення деталей та агрегатів для другого та третього літаків. Укладаються договори на постачання матеріалів, покупних комплектуючих виробів з нашими постачальниками як з України, так і з інших країн. Ми робимо все можливе, аби виконати державне замовлення якісно та у встановлені терміни. Сьогодні це наша пріоритетна мета!” – наголосив в.о. генерального директора ДП “Антонов” Сергій Бичков.




Варто додати, що держпідприємство дійсно досить інтенсивно замовляє різного роду складові та комплектуючи для своїх літаків, що можна наочно побачити по тендерах на майданчику ProZorro. Мова йде як про деталі для авіапарку транспортників (Ан-124 та Ан-225) так і про закупівлі для нових Ан-178.

Перший Ан-178 для ЗСУ: на ДП "Антонов" приступили до стапельного складання фюзеляжу (фото)
Комплект крил для майбутніх транспортних літаків Ан-178 в цеху ДП “Антонов” / Фото: 5 канал

Нагадаємо, наразі на “Антонові” продовжуються роботи з імпортозаміщення та доопрацювання першого зразка транспортного літака Ан-178 (заводський номер оо1) та будівництва літака для МВС Перу (заводський номер 006).

За планом, на початку наступного року розпочнуться випробувальні польоти оновленого українського транспортника та його сертифікація.

Своєю чергою, додав приємних клопотів заводчанам й новий контракт на три літаки для Міністерства оборони України, який був підписаний наприкінці грудня 2020 року. За ним три Ан-178 мають бути поставлені Збройним силам України в період з 2023 по 2024 роки.




На підприємстві впевнені в тому, що вчасно та якісно виконають всі контракти, попри певні фінансові питання та карантинні обмеження.

Перший Ан-178 для ЗСУ: на ДП "Антонов" приступили до стапельного складання фюзеляжу (фото)

Стапельне складання фюзеляжу першого Ан-178 для ЗСУ станом на березень 2021 року / Фото: ДП “Антонов”

Зокрема, прес-служба ДП “Антонов” відзначила, що з метою виконання державного контракту на постійній основі проводяться наради щодо розв’язання поточних питань з представниками Міністерства оборони України за участю заступника Міністра оборони Олександра Миронюка.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook