Автоновини Військова техніка

В Україні розробляють революційний бронеавтомобіль на шасі КрАЗ

В Україні розробляють революційний бронеавтомобіль

Конструкторсько-виробниче підприємство «Українська бронетехніка» оприлюднило інформацію про свої перспективні розробки – БТР «Камрат» і БМП- В ( «Вартовий»).

Про продукцію компанії «Українська бронетехніка» ми вже писали не раз, а цього літа провели тест-драйв машин «Варта» та «Новатор».

Однак сьогодні зупинимося на перспективних її розробках – БТР «Камрат» і БМП-В ( «Вартовий»), цікаву інформацію про яких озвучив директор підприємства Владислав Бельбас в нещодавньому інтерв’ю для defence-blog.com.

БТР «Камрат» буде побудований на повноприводному шасі КрАЗ-5233 (4х4). Машина буде компактніше «Варти» – коротше на 0,8 м і при цьому на цілий метр нижче. В результаті довжина новинки складе 7,19 м, ширина – 2,55 і висота – 2,6 м. Таким чином, «Камрат» стане одним з найнижчих в світі бронемашин класу MRAP. Це дозволить його без проблем перевозити в військово-транспортному літаку С-130 Hercules.

«Камрат» також стане легше «Варти» – повна маса складе 16 400 кг. А ось за своєю захищеністю машина буде перевершувати свого побратима. Вона отримає клас захисту ПЗСА-6, що еквівалентно STANAG 4569 Level 3. В результаті бронекорпус БТР зможе витримувати обстріл зі зброї калібру 7,62х54 мм, а також протистояти бронебійно запальним кулям Б-32 навіть з дистанції 10 м. Підсилять і протимінний захист під колесом і днищем – з 6 до 8 кг в тротиловому еквіваленті.

За своєю місткостю «Камрат» не поступається «Варті» – 2 + 8 чол., Але при цьому буде оснащений більш потужним двигуном – 6-циліндровим турбодизелем з 380 к.с. (1460 Нм). З озброєння можуть встановлюватися бойовий модуль «Сармат» (калібр 12,7 мм), протитанковий штурмової комплекс «Корсар» (калібр 107 мм) або «Скіф» (калібр 130 і 152 мм). Таким чином, БТР «Камрат» стане ідеальним транспортним засобом для військових спецпідрозділів.

Що ж стосується гусеничної бойової машини піхоти БМП-В (Вартовий), то вона буде здатна перевозити до 10 осіб – посадка-висадка через задню рампу. Максимальна швидкість руху складе 60 км / год.




Машина отримає потужний турбодизель Scania з 734 к.с., або Сaterpillar з 608 к.с. Трансмісія – автоматична, Allison. З озброєння відзначимо 30-мм автоматичну гармату, автоматичний гранатомет калібру 30 або 40 мм, кулемет 7,62 мм і протитанковий комплекс 212 «Бар’єр» з двома пусковими установками.

Озброєння бойового модуля БМП-В включає автомат (калібр 30 мм), автоматичний гранатомет (калібр 30 і 40 мм), кулемет (калібр 7,62 мм), протитанковий ракетний комплекс 212 (Бар’єр) і два пускові установки. Посадка буде здійснюватися через задню рампу. Як тільки ми в Ukrainian Armor завершимо проектування і НДДКР, ми отримаємо ультрасучасну, недорогу і конкурентоспроможну БМП.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook