Автоновини Військова техніка

В Україні розробили нову суперзброю

В Україні розробили нову суперзброю

В Україні розробили радіолокаційну головку самонаведення (ГСН) для 80-мм некерованих авіаційних снарядів РС-80 «Оскол» та С-8.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на джерела в ДК «Укроборонпром».

Публічно радіолокаційна ГСН (РГСН) буде представлена на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2020».

В Україні розробили нову суперзброю
Фото: Некерована авіаційна ракета РС-80 “Оскол” серед представлених зразків боєприпасів

Ракетні снаряди РС-80 спроєктовані та серійно виготовляються ДАХК «Артем» для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків.

Нещодавно, за результатами державних випробувань, некеровані авіаційні снаряди РС-80 були прийняті на озброєння Збройних Сил України.




Під час проведення державних випробувань здійснювались пуски ракет з наземних платформ, гелікоптерів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність тактико-технічним характеристикам.

Перші випробування некерованих авіаційних ракет РС-80 відбулися у серпні 2019 року.

Під час триденних випробувань було застосовано майже триста ракет РС-80 “Оскол” та підтверджені основні тактико-технічні характеристики цих авіаційних ракет з можливістю їх застосування з гелікоптерів типу Мі-8.

Окрім того, некеровані ракети РС-80 можуть використовуватись з гелікоптеру типу Мі-2, оснащеного блоками Б8В8МСБ, випробування якого були успішно завершені у листопаді 2017 року.

Тоді ж тимчасово виконуючий обов’язки керівника Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Володимир Башинський розказав, що виріб РС-80 “Оскол” – є повністю українською розробкою та всі його комплектуючі також виготовляються в Україні.

Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори ДАХК «Артем» передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook