Автоновини Військова техніка

Укроборонпром представив нову броньовану машину з ракетним бойовим модулем

Укроборонпром представив нову броньовану машину з ракетним бойовим модулем

ДП “ДККБ “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, представило версію броньованої машини з ракетним бойовим модулем оснащеним двома ПТКР від відомого вітчизняного комплексу “Стугна-П”

Відповідне відео оприлюднив у себе на сторінці Facebook військовий блогер Ділан Малясов.

Протитанковий модуль “Амулет” може використовувати 130 мм керовані ракети РК-2С та РК-2ОФ (з тандемно-кумулятивними та осколково-фугасними бойовими частинами відповідно, – прим ДЕ), якими комплектується й переносний ПТРК «Стугна-П», що стоїть на озброєнні підрозділів Збройних сил України.

Такі ракети здатні ефективно уражати живу силу, усі типи рухомих та нерухомих броньованих цілей, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, легкоброньованих об’єктів та завислих вертольотів в будь-який час доби на дистанції до 5 тис. метрів.

New Ukrainian anti-tank guided missile system AMULET

Geplaatst door Dylan Malyasov op Zaterdag 8 februari 2020

Нагадаємо, що вперше новий бойовий модуль від КБ “Луч” був представлений на останній Міжнародній виставці “Зброя та Безпека-2019”, що проходила у жовтні 2019 року у Києві. Тоді цей комплекс був встановлений на СБА “Новатор” виробництва ТОВ “Українська бронетехніка”.




Варто додати, що подібні протитанкові системи (з кількома ракетами) на легкому бронешасі досить популярні й виготовляються багатьма країнами світу. Зокрема в Білорусі створили версії ПТРК “Шершень” (який до речі також озброєний українськими ракетами РК-2С/ РК-2ОФ від КБ “Луч”) з двома (D) та чотирма (Q) направляючими.

Укроборонпром представив нову броньовану машину з ракетним бойовим модулем

Навіть у Радянській армії використовували протитанковий керований ракетний комплекс 9К111-1 “Конкурс” (система з п’ятьма ПТРК “Конкурс” встановленими на шасі БРДМ-2, – прим. ДЕ), який ще й досі стоїть на озброєнні Збройних сил України.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook